Op vakantie in 2021? Let op deze corona symptomen

Ben jij van plan om deze zomer eindelijk weer op vakantie te gaan? Het zijn lange maanden geweest, maar het kan eindelijk weer met meer vrijheid. Echter, ondanks dat je nu weer op vakantie kan, is corona nog lang niet uit de wereld verdwenen. Je zult voordat je vertrekt op vakantie altijd nog een reisverklaring moeten hebben voor de komende periode. 

Een reisverklaring kun je krijgen door of een negatieve PCR of antigeen test te kunnen tonen, of als je volledig gevaccineerd bent. Toch verschilt dit heel erg per land, bij het ene land mag je wel een antigeen test en bij het andere land mag je alleen met een negatieve PCR test het land in.

Milde symptomen

Als je op vakantie gaat, zul je je waarschijnlijk moeten testen en je wilt natuurlijk wel dat deze test negatief is. Het is handig om te weten welke symptomen er bij corona kunnen voorkomen. Een aantal onschuldige symptomen kunnen een eerste indicatie van besmetting met het coronavirus zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een loopneus, hoest of geen reuk en/of smaak meer. In deze periode van het jaar speelt er veel hooikoorts, wat voor verwarring kan zorgen. Het is dan ook van belang dat je je laat testen op het moment dat je klachten hebt.

Voorkom besmetting

Een vakantie is een periode waarbij je even aan niks hoeft te denken en je kan relaxen. Voor veel mensen in Nederland is het de afgelopen tijd niet makkelijk geweest. Daarom is een vakantie extra fijn het zou dus jammer zijn als je positief wordt getest. Probeer in de periode voordat je op vakantie gaat zo min mogelijk met andere mensen in contact te komen. Dit kan de kans op besmetting aanzienlijk verkleinen. Je vergroot hiermee de kans op een prettige en gezonde vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *