Tips voor een dagje naar het strand 

Het strand: de perfecte plek om een dagje naar toe te gaan. Zo heb je in Nederland talloze stranden voor jong en oud.  Het is een plek om lekker uit te rusten of juist te genieten van alle activiteiten die je op of rondom het strand kan doen. Toch treft een dagje naar het strand wat voorbereidingen. Daarom geven wij wat tips zodat jij voluit kan genieten van jouw dagje naar het strand. 

Kies jouw favoriete strand 

Met meer dan 450 kilometer aan kustlijn kent Nederland vele stranden. Zo heb je de bekende badplaatsen zoals Noordwijk, Scheveningen en Bloemendaal aan Zee maar zijn er ook minder bekende stranden aan de Nederlandse kust te vinden. Kies daarom een strand dat bij jou in de buurt is maar ook aan jouw wensen voldoet. Bekijk van tevoren of het makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer of dat er een parkeerplek is als je met de auto wilt komen. Ben je van plan te zwemmen, check dan of er een reddingsbrigade aanwezig is op het strand. Kan je niet wachten om met een cocktail en je blote voeten in het strand te zitten? Zoek uit of er bij het desbetreffende strand een beachclub is waar jij je favoriete drankje kan scoren. 

Wat neem je mee naar het strand? 

Er op het strand achter komen dat je je bikini of zwembroek bent vergeten is natuurlijk niet wat je wilt. Daarom hierbij een lijstje wat je echt niet mag vergeten als je een dagje naar het strand gaat: 

  • Zwemkleding 
  • (Bad)handdoek 
  • Zonnebrand 
  • Eten & drinken (+ koelbox) 
  • Zonnebril 
  • Parasol/petje 
  • Je favoriete items om je te vermaken op het strand (bv. boek, bal, emmer, schep, etc.) 

Wat te doen op het strand? 

Er zijn talloze activiteiten op en rondom het strand om jong en oud te zien genieten tijdens een dagje weg naar het strand. Zo zullen veel mensen kunnen genieten van het liggen in de zon met af en toe een frisse duik in de zee. Maar ook wanneer de tempraturen lager zijn of je er niet van houdt om de hele dag in de zon te liggen biedt het strand genoeg andere opties. Zo is het heerlijk om op een heldere lentedag een grote strandwandeling te maken en deze af te sluiten in je favoriete strandtent. Ook is het mogelijk om op verschillende stranden watersporten te doen. Denk hierbij aan surfen, skimboarden of zeilen.  

Al met al is een dagje naar het strand de perfecte dag om helemaal tot rust te komen. Bereid je daarom goed voor en geniet van het heerlijke dagje weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *