5 tips voor internet op vakantie

Onderdeel van een goede ervaring op vakantie is dat je altijd verbinding kunt maken met het internet. Zo kun je bijvoorbeeld mooie kiekjes delen of met anderen communiceren over je ervaringen tijdens je vakantie. Genoeg redenen dus om ervoor te zorgen dat je voorbereid bent en online kunt gaan. Benieuwd wat hier bij komt kijken? Lees hier 5 handige tips voor internet op vakantie!

1. Automatische updates uitschakelen

Wanneer je je mobiele data aan laat staan, kan je toestel automatisch (op de achtergrond) updates uitvoeren. Dit kan tot hoge kosten leiden, vooral in het geval van vakantie in een land buiten Europa. Houd dus rekening met kosten via automatische updates en schakel deze uit om dit volledig te voorkomen.

2. Simkaart voor data 

Bepaalde simkaarten zijn speciaal voor internet ontwikkeld. Deze zijn handig voor onderweg, onder andere omdat ze in veel landen dekking bieden via meerdere providers. Ideaal dus voor roaming. Bovendien maak je gebruik van voordelige internet tarieven.

Een simkaart voor data, ook wel data simkaart genoemd, bevat geen mobiele nummer. Het is speciaal voor internetgebruik ontwikkeld en is daarom ideaal voor tablets, laptops, MiFi routers, en dergelijke apparaten.

Meer over deze simkaarten lees je op de volgende website: www.prepaidsimkaart.net/data-simkaart.

3. Kaarten vooraf downloaden

Hoewel je online gebruik kunt maken van navigatie, is dit niet altijd ideaal. Zodra je bijvoorbeeld ergens een wat mindere dekking hebt, kan dit je navigatie beïnvloeden. Wat je dus zou kunnen doen, is alvast kaarten vooraf downloaden. Zo ben je niet volledig afhankelijk van het internet om op vakantie een bepaalde locatie te vinden.

4. Openbare wifi netwerken, vermijden of niet?

Op vakantie is het soms de makkelijkste oplossing om online te gaan: verbinding maken met een openbaar wifi netwerk. Hoewel je hiervoor kunt kiezen als je echt moet internetten, is het niet de veiligste optie. Openbare netwerken zijn kwetsbaar. Een persoonlijke verbinding is dan ook veel veiliger. Maak je toch gebruik van openbare wifi netwerken, vermijd dan in ieder geval het gebruiken van en inloggen in applicaties met persoonlijke gegevens, zoals je bank of social media.

5. Databundel voor in het buitenland

Mocht je niet zeker weten of je voldoende data hebt voor op vakantie, of wil je liever het zekere voor het onzekere nemen, dan kun je er ook voor kiezen een databundel voor op vakantie aan te schaffen. Dit kan een prepaid internetbundel, maar ook een abonnement zijn. Een aparte databundel is ook handig wanneer je de data van je huidige simkaart niet wilt verbruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *